• Kraljeviča Marka ulica 19, 2000 Maribor

  • 041 513 655

Brezplačen prvi obisk katerega koli plesnega tečaja. Izkoristi
Domov » Predstavitev

Predstavitev

Plesna šola Samba je plesna šola, ki deluje že več kot 12 let. Sprva majhna plesna šola, ki se je ukvarjala samo s tekmovalnimi plesi je prerasla v ruminirano plesno šolo, ki se danes ukvarja s poučevanjem različnih zvrsti plesa in organizacijo prireditev.

Deluje pod sloganom »za vse generacije«. Je plesna šola za začetnike, tiste, ki želijo plesno znanje obnoviti ali nadgraditi in tekmovalce; za vse, ki jih povezuje veselje do plesa. Na vprašanje zakaj se odločiti za njihovo plesno šolo, odgovorijo: »zato, ker imamo ugodne cene in strokovni kader, ki skrbi za poučevanje plesnih korakov; zato ker smo kot plesni klub Samba vključeni v Plesno zvezo Slovenije in tako omogočamo našim plesalcem vključitev v plesni tekmovalni sistem na katerem dosegamo odlične rezultate doma in v tujini; zato ker sta pri nas pozitivno vzdušje in zabava obvezna; ker se tudi v prostem času veliko družimo in smo kot ena velika družina«.

Plesna šola deluje na večih lokacijah: Maribor, Celje, Ljubljana, Ptuj, Slovenska Bistrica ter okoliške osnovne šole in vrtci. Plesne zvrsti, ki jih poučujejo so: latinskoameriški in standardni plesi, družabni plesi, salsa, hip hop, balet, otroški plesi, zumba, ponujajo pa tudi individualni plesni tečaj za poročni ples in druge svečane dogodke.

Več kot odlični so v organizaciji prireditev in različnih tematskih plesov (Valentinov ples, Novoletni ples, …), valet za osnovnošolce, maturantskih plesov za srednješolce, plesnih tekmovanj, tematskih zabav za plesalce plesne šole (božičkovanje, pustno rajanje, pijama partiji, …), rojstnodnevnih zabav za otroke, plesnih produkcij ter plesnih priprav in plesnih vikendov za tekmovalce.

Plesna šola Samba se lahko pohvali s kar 32 naslovi državnih prvakov v različnih kategorijah. Zaslugo za te odlične rezultate lahko pripišemo Nataliji Banovič, ki je idejni vodja plesne šole ter aktivna na plesnem področju že več kot 20 let. V svoji plesni karieri je zmagala na vseh večjih tekmovanjih in postala večkratna državna in svetovna prvakinja v latinskoameriških in standardnih plesih. Sedaj svoje znanje in izkušnje predaja svojim  plesnim učiteljem in tečajnikom.

 

Poslanstvo in vizija:

Največje poslanstvo plesne šole Samba je zagotovo zadovoljiti vse ljubitelje plesa. Želijo jim nuditi čim več plesnega znanja skozi različne plesne tečaje. Skozi ples omogočajo  spoznavanja ljudi s podobnimi interesi in druženja z njimi, potovanja na plesne prireditve, preplesavanja, plesne priprave ter plesne vikende.

»Ker so naše stranke različnih starostnih skupin jim nudimo tečaje, primerne njihovi starostni skupini. Ker imajo naši tečajniki različne plesne vizije, želje in potrebe, poskušamo prilagoditi in nuditi plesne tečaje ter naše znanje njim samim. Za tečajnike, ki pridejo v našo plesno šolo zaradi rekreacije, poskušamo vadbo narediti čim bolj zabavno.  Tistim z željo po uspehih in odličnih dosežkih pa nudimo znanje na višjem nivoju, plesno izobraževanje in tekmovanja, z možnostjo postati plesni učitelj. Prav tako nudimo možnost prilagojenih plesnih tečajev za ljudi, ki so telesno in duševno omejeni«.

»Vizija plesne šole Samba je širjenje prostorov in lokacij s čim boljšo in napredno tehnično opremo, skozi katero bi pridobili več plesnih tečajnikov in s tem večje število plesnih tečajev. S širjenjem prostorov bi omogočili več plesnih dogodkov in s tem lahko našim tečajnikom nudili več. Da bi to dosegli bi potrebovali čim bolj izobražen kader, zato je naša vizija za zaposlene pridobitev plesne licence ter s tem naziv plesnega učitelja«. 

 

Temeljni cilji:

Cilj plesne šole Samba v naslednjih petih letih je, imeti večje, bolj tehnično opremljene prostore, večje število plesnih tečajev ter posledično tudi večje število tečajnikov. S tem povezana pa je širitev plesne šole na več različnih lokacij, kjer bi izvajali plesne tečaje. Temeljni cilj plesne šole Samba je postati najbolj priznana plesna šola v Mariboru in okolici.

 

Petra Toplak


Z vami plešemo

Maribor

  • Pon. - Pet. 17.00 - 22.00
  • Sob. Zaprto
  • Ned. 16.45 - 21.00

Plesna šola Samba

Kraljeviča Marka ulica 19

2000 Maribor

Tel. št.: 041 513 655

Email: [email protected]